Barcelona amb Ucraïna

Manifest

BARCELONA AMB UCRAÏNA

La comunitat ucraïnesa de Barcelona, associacions ucraïneses de Catalunya i activistes fem una crida a tota la gent que té com a valors la llibertat, la dignitat, el dret a la vida, la democràcia, i la pau a Europa i a tot el món, per expressar el vostre suport a una Ucraïna lliure i independent, unint-vos a aquest acte de solidaritat!

Avui, el 24 de febrer, BARCELONA AMB UCRAÏNA commemora el segon any de la invasió no provocada i a gran escala per part de Rússia contra Ucraïna.

Són anys d’atacs diaris amb molts i moltes víctimes innocents, terribles massacres, tortures, violacions, deportacions forçades, destruccions brutals de ciutats, pobles i patrimoni cultural, danys irreparables al medi ambient, milions de refugiades, i altres greus conseqüències provocats per l’agressió russa, mai vistes a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

Durant aquests dos anys l’Oficina del Fiscal General d’Ucraïna ha registrat més de 126.135 crims de guerra i agressió. Només entre nens i nenes d’Ucraïna, l’agressió russa ha provocat 528 morts, 1.230 ferits i 19.546 deportats, i encara és impossible establir els nombres exactes.

Així mateix, cal recordar que també commemorem el 10è any des de la primera agressió armada russa i l’intent d’annexar la Crimea ucraïnesa, dividir el nostre país, violar l’ordre mundial i soscavar les bases de la llei internacional.

Això dit, en primer terme recordem i honrem amb un minut de silenci totes les persones que han sigut víctimes d’agressió russa, tant durant els últims 10 anys a Ucraïna, inclòs aquests dos anys de la invasió a gran escala, com a altres països i regions durant tots els temps.

Avui, BARCELONA AMB UCRAÏNA declara que aquesta guerra, igual que totes les guerres del món, és intolerable, i perquè s’acabi el més aviat possible, exigim als governs:

– que es proporcionin tots els tipus d’ajuda possibles per a Ucraïna, perquè pugui defensar-se contra l’agressió russa, alliberar tot el territori ocupat i aconseguir fortes garanties de pau pel futur;

– que s’aturi qualsevol mena de col·laboració amb empreses i negocis russos a tots els nivells;

– que s’identifiquin, congelin, confisquin i transfereixin a Ucraïna tots els actius de la Federació Russa que es troben aquí.

Avui de nou manifestem que BARCELONA s’ha mostrat solidària AMB UCRAÏNA en la seva lluita per la llibertat i amb l’heroica resistència del poble ucraïnès!

Nosaltres, des de BARCELONA, junts AMB UCRAÏNA, volem agrair profundament a totes les institucions de Barcelona, Catalunya, Espanya, la Unió Europea i altres països del món per tota l’ajuda que heu donat i continueu donant tant al nostre país, com als milions d’ucraïneses i ucraïnesos temporalment desplaçats. També donem les gràcies a l’Ajuntament de Barcelona per la declaració de suport a Ucraïna del 26 de gener i al Parlament de Catalunya per la del 6 de febrer. Podem sentir que ens feu costat, i això ens dona més força!

I per acabar, des de tota la comunitat ucraïnesa volem agrair profundament a la gent d’aquesta gran ciutat. Gràcies per una càlida acollida a milers de les nostres refugiades i refugiats! Gràcies per tota l’ajuda humanitària que junts hem enviat durant aquests dos anys! Gràcies pel vostre activisme i participació, no només avui, sinó en totes les manifestacions, concentracions, actes benèfics, fires, concerts, exposicions, xerrades i altres esdeveniments en suport a Ucraïna que s’han fet durant aquests dos anys.

Junts hem demostrat que BARCELONA realment és AMB UCRAÏNA, tant ahir com avui, i –esperem– el temps que sigui necessari. I no només Barcelona – tot el món democràtic sencer. Ho valorem de tot cor i ho necessitem! Gràcies Barcelona, i gràcies des de Barcelona. SLAVA UCRAINI!

Doneu-nos suport! A continuació teniu un petit formulari per a signar el manifest i la llista d’entitats adherides, que s’està actualitzant. Moltes gràcies!

Formulari d'adhesió d'entitats

El nom de l'entitat o associació
 1. Asociación Acompañando en la Diversidad.
 2. Asociación Bikers Solidarios Santako.
 3. Asociación Centro Cultural Ucraniano.
 4. Asociación de los padres y los profesores ucranianos en Cataluña “Beregynya”.
 5. Asociación de los ucranianos de Tarragona KHORTYTSYA.
 6. Asociación de Voluntarios Hispano-Ucraniana de Barcelona “Blagosvit”.
 7. Asociación Rumiñahui.
 8. Asociación Ucranianos en Costa Brava.
 9. Asociación Ucranianos Salou.
 10. Assemblea Nacional Catalana.
 11. Associació cultural Taras Shevchenko.
 12. Associació d’Amistat d’Ucraïna i Catalunya UCRACAT.
 13. Associació de joves d’Ucraïna a Catalunya.
 14. Associació de la comunitat LGTBI+ ucraïnesa a Barcelona i Catalunya UAprideCAT.
 15. Associació de micropobles de Catalunya.
 16. Associació d’Ucraïnesos a Catalunya “Txervona Kalyna”.
 17. Associació Embajada del Arte de Ucrania.
 18. Associació Eslava Oriental de la Segarra.
 19. Associació RAZAM Bielorússos de Catalunya.
 20. Associació Sonrisas de Ucrania.
 21. Associació Ucraïna al cor.
 22. Associació Ucraïnesa “Djerelo”.
 23. Associació Ucraïnesa de Lleida.
 24. Associació Ucraïnesos del Maresme.
 25. Associació YEDNIST.
 26. Ca la Dona.
 27. Casa de Sevilla del Prat de Llobregat.
 28. Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN).
 29. Dones d’Esquerra.
 30. Dones x Dones.
 31. Escola ucraïnesa a Barcelona “Mriya”.
 32. Escola ucraïnesa a Barcelona “Nove Pokolinnia”.
 33. Escola ucraïnesa a Barcelona “Taras Shevchenko”.
 34. Esquerra Republicana.
 35. Fundación Benéfica “A la Gente de todo corazón”.
 36. Junts per Catalunya.
 37. L’Aurora (organització marxista).
 38. LEAD: Laboratori d´Expressions Artístiques i Desenvolupament.
 39. ONG Sensòrika.
 40. ONG TANU Terrassa Ajuda Nens d’Ucraïna.
 41. Parròquia greco-catòlica ucraïnesa a Barcelona de Mare de Déu del Perpetu Socors.
 42. Parròquia greco-catòlica ucraïnesa a Barcelona de Sant Josep, Santa Mònica i Sant Josafat.
 43. Parròquia greco-catòlica ucraïnesa a Sant Joan de Vilatorrada.
 44. Parròquia ortodoxa ucraïnesa a Barcelona de Sant Andreu Apòstol.
 45. UGT de Catalunya.
 46. Xarxa Europea de Solidaritat amb Ucraïna.